Manşet Siyaseti..

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

onr

Son dönemlerde Yenişehir’le ilgili hep iddialı, flaş başlıklarla karşılaştık. Yenişehir’e hizmet olsun da, yeter ki tüm projeler gerçekleşsin diye düşündük ama işin aslına bakılınca öyle olmadığını görmeye başladık.

Yenişehir’i yönetenler, merkezi hükümetlerden öğrendikleri taktiklerle, halka önce umut salıp, hayal kurdurduktan sonra, işin olamayacağı ortaya çıkana kadar, işi gündemde tutma taktiğini aynen Yenişehir’de de uyguladığından, o iddialı açıklamaların gerçekleşemeyeceği ya da gerçekleşmesi için gerekli kesin mutabakatlara varılmadığı şimdileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor gibi.

Bundan 10 yıldan fazla bir süre önce, Türkiye’ye Formula 1 geliyor fırtınaları kopartılırken, yine maksatlı olarak Yenişehir pist yapılması muhtemel yerlerden biri iddiaları atıldığında buna inanan ve bizlere koşa koşa gelip yaşadık diyen arkadaşımın haline döndürdüler Yenişehir halkını. (Tabi Formula 1 pisti İstanbul Kurtköy’e yapıldı ve birkaç sene sonra burası da kapatıldı bunu da hatırlatmak gerekir.)

Yenişehir’e hızlı tren geliyor, planlarda gördüm, Ulaştırma Bakanı kulağıma fısıldadı, yok Bursa Milletvekili yüzümüze babacan baktı, öyleydi böyleydi derken günlerce Yenişehir kamuoyunun kafasını kurcalayan olay yavaş yavaş Yenişehir’in elinden gitmekte olduğunun haberleri geliyor. (Fakat öncesinde bizim yöneticiler bu olayı o kadar büyütmüşler ve parlatmışlar ki, geçen gün Kocaeli’de yaşayan bir Müvekkilim dahi “sizin oradan hızlı tren geçiyormuş, durakları bile yapılmış” dedi, yani hızlı tren değil, adeta hızlı yalan..)

Gelinen son noktada, dediğim gibi, bu kadar hayal kurdurma ve hatta hayal kurma, halka kendilerinin öyle böyle yönetici, başkan olmadıklarını, çok başarılı olduklarını inandırma olayları değişmeye başladı. Sonuç? Şimdilik olumsuz gözüküyor.

Keza, oto test merkezi, ondan önce metal dönüşüm tesisi, şimdi de uçak fabrikası çıktı.. Sürekli bir mega proje ortaya koyma havası var.. Ama şimdilik sadece manşet, başlık..

Nereden mi çıktı uçak fabrikası? Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, küçük uçaklar yapan bir uçak fabrikası sahibi olan bir Türk vatandaşına Bursa’da da bir yatırım yapmaya düşünüp düşünmediklerini sorması üzerine, neden olmasın manasında bir cevap almış,  aldığı bu cevaptan yola çıkarak şimdi de Uçak Fabrikası Hayırlı Olsun tarzında açıklamalarla, yapılmamış uçak fabrikasına temel açmaya başlanmıştır. (Bu arada, yolcu uçağı, Boeing falan üretmiyor bu fabrika, akla ilk o geliyor da..)

(Biz 1920’lerde uçak üreten bir ülkeydik, buna yeni başlayacak bir ülke değiliz, sadece üretmeyen tüketen bir ülke haline getirildik, 1950’lerden bu yana)

Ee önemli olan yapmak değil ki, zaten bu ülkeyi yönetenlerin özelliği çok icraat yapmak da değil, çok icraat yaptığını duyurmak ve olası bir icraatın hayalini kurdurmak. Yenişehir Belediyesi daha da beter, burada hiç icraat yok, hep hayal var.

Bu arada bunların hepsi bakarsınız yapılır, belki de hiçbiri yapılamaz, konu o değil. Konu, sürekli olarak,  yapılmayan, planlanmayan, üzerine çalışılmamış icraatların üzerinden siyasi rant elde etmek çabası.

Burada önemli olan, sohbet esnasında bir çay içerken temenni mahiyetindeki büyük projeleri Hayırlı Olsun Yenişehir’de tarzında halka bunları pompalamak, sonra da o hayali yıllarca halka karşı kullanmak..

Yani Kanal İstanbul gibi projelerle halkın önüne gelen Belediye Başkanı ve ekibi, sürekli olarak bu da olmadı geçiniz durumunda. Sürekli bir başarısızlık ve basiretsizlik halleri. Çünkü, Yenişehir ile ilgili  hızlı tren planı, varlığı şüpheli, varsa da üzerinde bin kez değişiklik yapılan bir proje.. Belediye Başkanına sorsan vallahi billahi planda gördüm der..

Aslında kural şudur, projelendirilmemiş, kesin mutabakatlara varılmamış hiçbir icraat kamuoyuna duyurulmaz. Ama öyle olmuyor işte..

Yenişehir’in bahtı açık,  ufku geniştir. Yenişehirlinin yapabileceklerinin sınırı yoktur. Yenişehir’in çevre bütün ilçeleri sollayacak potansiyeli de vardır. İstenilse Yenişehir’e uzay üssü de kurulur, ama çay sohbetinde proje sözü alan, bunu allayıp pullayıp duyuran yöneticilerle Yenişehir’in yapacağı bir şey maalesef yoktur.

Zaten, 1 Kilometre düzgün yol yapamayanların, uçak fabrikası geliyor demesine de inanmak güçtür..

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Manşet Siyaseti..
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.