Bursaspor’a Yenişehirli Başkan

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursaspor’un kongresinde en yakın rakibine bile yüzde 50’nin üzerinde fark atarak Bursaspor’un Başkanı olan Erkan Körüstan Yenişehirli kökenli bir ailenin çocuğu.

Büyükdedesi Saatçi Nuri Usta (Körüstan) 77 yıl önce Yenişehir’in ünlü saat kulesinin saatlerini el tornası ile bizzat imal eden yetenekli bir usta. Nuri Usta’nın saatleri imal ettiği bu torna halen Yenişehir Endüstri Meslek Lisesi’nde koruma altında.

Yenişehir’in yerli köklü bir ailesi olan Körüstanlılar’dan Nuri Usta’nın yine yetenekli oğulları Osman ve Hüseyin Bursa’ya göç ederek mesleklerinin önde gelenleri arasında yer almışlar. Nuri Usta’nın tek kızı ise Yenişehirli ünlü yerel tarihçi Mehmet Göktekin’in(İngiliz Mehmet) eşi Emine Göktekin.

Erkan Körüstan Nuri Usta’nın Bursa’ya göç eden oğullarından Osman’ın torunu, babası ise Ömer Körüstan. Yine Yenişehir’in ünlü din adamlarından Ulucami İmamı Nazif Körüstan ile ünlü terzilerinden Ahmet Körüstan ve oğlu Osman Körüstan bu ailenin hatırlanan bireyleri…

Erkan Körüstan; Bursaspor Kulübü Başkanlığı için İlhan Uslu, Hayri Yazıcı, Mesut Mestan ve Muzaffer Önadım ile yarıştı. Rakiplerine fark atan Erkan Körüstan Bursaspor Kulübünün yeni başkanı oldu.

Erkan Körüstan kimdir?

Erkan Körüstan 1966 Yılında Bursa’da doğdu. Emek ilkokulu ve Baran Kolejinde Eğitim gördü. 1983 yılında Bursa Ticaret Lisesinden Mezun olduktan sonra, bir aile kuruluşu olan Körüstan A.Ş. de İş hayatına başladı.

Uzun yıllardan beri; Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı ilk 250 Büyük şirket araştırması ve en fazla Kurumlar Vergisi ödeyen ilk 100 Şirket arasında yer alan Körüstan A.Ş.’nin halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Futbol ve Bursaspor sevdalısı olan Erkan Körüstan, sportif alanda önemli başarılara da imza attı. 2002 sezonunda Merinos Spor Başkanlığı sırasında Merinos Sporu Şampiyonluğa Taşıdı. 2 dönem Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda “Onur Kurulu Başkanlığı” nı üstlendi.

Bursaspor Kulübünde ise 2000-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2004-2005 Yılları arasında kısa dönem başkanlık görevlerinde bulundu.

Bursaspor’da Yöneticilik Yaptığı yıllarda; “Altyapı Sorumluluğu”, “Teknik As Başkanlık” ve “Mali As Başkanlık” gibi önemli görevler de bulundu.

Erkan Körüstan Evli ve 2 Çocuk babasıdır.

Erkan Körüstan’ın eşi de Yenişehir kökenli olup, Arasta içinde 60’lı yıllarda terzilik yapan Çelebi Köylü Dinç ailesindendir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursaspor’a Yenişehirli Başkan

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.