CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert: Çiftçi Sırtından Vuruldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert,  ithalat kararnamesini değerlendirdi ve “ bu kararnameyle, canlı hayvan, karkas et, buğday, mısır, arpa gibi hububat ürünlerinde,  ithalat gümrük vergisi düşürülmüş, çiftçi hasat yaparken, deyim yerindeyse sırtından vurulmuştur” dedi.

Bakanlar Kurulu'nun 27 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararına göre, canlı büyükbaş hayvanların ithalat gümrük vergisi yüzde 135'ten yüzde 26'ya düşürüldü.” Diyen Sert, Karkas et ithalatında ise yüzde 100 ile yüzde 225 arasında olan gümrük vergisi yüzde 40'a, şu günlerde hasadı yapılan buğdayın ithalat gümrük vergisi yüzde 130'dan yüzde 45'e, arpada yüzde 130'dan yüzde 35'e, hasat için hazırlıkları devam eden mısırda ise vergi yüzde 130'dan yüzde 25'e düşürüldüğünü söyledi.

Çiftçinin ürün hasadına başladığı bir dönemde ithalat vergilerini düşürülmesinin, çiftçiyi rekabet edemez ve üretim yapamaz hale getireceğini iddia eden Sert, “Kararnameyle besilik hayvan ile kasaplık hayvanın ithalat vergisi eşitlendi. Besilik hayvan ithalatında da vergi yüzde 26, kasaplık hayvan ithalatında da yüzde 26 vergi ödenecek. Bu, kararnameyi yazanların, imzalayanların hayvancılığı hiç bilmediklerini gösteriyor. Besi hayvanı ithal ederek 8-10 ay besledikten sonra hayvanı kesen ile doğrudan kasaplık hayvan getirip kesenler aynı vergiyi verecek. O zaman besici niye 8-10 ay hayvan beslesin.” Dedi ve bu kararname ile Türkiye’nin hayvancılıkta daha çok dışa bağımlı hale geleceğini,  hayvancılık sektöründe büyük bir çöküş yaşanacağını ifade etti.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert: Çiftçi Sırtından Vuruldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.