CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert İle Referandum Üzerine

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert gazetemizi ziyaret etti. Sert’i gazetemiz sahibi ve sorumlu müdürü Hüseyin Şentürk karşıladı.

16 Nisan günü yapılması planlanan referandum kapsamında, CHP Yenişehir İlçe Örgütü olarak planlanan çalışmaları ve sonuçlarını değerlendiren Sert, 1 hafta içinde 18 köy gezdiklerini söyledi ve “işin ilginç yanı, ben şimdiye kadar net olarak kararını vermiş olup yapılacak referandumda evet diyeceğini söyleyen kimseye rastlamadım” dedi.

Partili kadınlarımızın oluşturduğu 2 ekip ev ziyaretleri yapıyor. Genel merkezimiz tarafından hazırlanmış broşürleri dağıtıyor. Bu çalışmanın etkili olduğunu düşünüyorum. Hem şehir merkezinde hem de köylerimizde yapılan bu çalışmayla belki geniş kesimlere ulaşamıyoruz ama etkili bir çalıma oluyor. Köylerde ve şehir merkezinde kadınlarımız tarafından yapılan çalışma doğrudan kapıların çalınması ve 16 Nisan günü yapılacak referandumun ne anlama geldiğini anlatmak olarak sürüyor.

Bunun dışında her gece en az iki köyde daha kapsamlı bir çalışma sürdürüyoruz. Şu anda iki ekiple sürüyor çalışmalarımız. Bu haftadan itibaren hem ekip sayımızı hem de ekiplerde görev alan partili arkadaşların sayısı artırılacak. Referandum süresi içinde ulaşmamız gereken her noktaya en az üç kez gitmeyi düşünüyoruz. Bunun dışında her mahalledeki partili arkadaşlarımız kendi çıktıkları kahvelerde, benzer çalışmayı kesintisiz olarak yapıyor ve kendi çevrelerinde ev ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Bu çalışmalar sırasında, Köy kahvelerinde daha uzun süre sohbet etme fırsatı buluyoruz. Vatandaşlarımız konuya iştirak ediyor. Çoğu zaman vatandaştan gelen sorular yine aynı yerde oturan bir diğer vatandaş tarafından cevaplandırılıyor. Böyle olunca 18 maddeden oluşan değişiklik teklifinin tüm maddeleri daha anlaşılır olarak konuşulabiliyor.

CHP İlçe Başkanı Sert, bütün bu çalışmalar sonrasında ve partili arkadaşlarınızdan edindiğiniz izlenimleri değerlendirdiğinizde bir sonuca ulaşabiliyor musunuz? Şeklinde ki soruyu değerlendirirken,

“ Kesinlikle bir fikir oluştu. Örneğin ben evet diyen hiç kimseye rastlamadım. Evet diyecek vatandaşlar var mutlaka ama sohbet ortamında gerekçe göstererek kendisinin evet diyeceğini, ifade eden kimseyi görmedim. Ama hayır diyenlerin gerek sayısal olarak gerekse konuyu anlama ve ifade etme noktasında daha etkili olduklarını söyleyebilirim. Neden hayır diyeceklerini, bazen bizlerden daha kolayca ve daha etkili bir şekilde anlatıyorlar.

Hüseyin Şentürk de görüşmede yaptığı konuşmada, “CHP’nin bu referandum sürecinde parti teşkilatını harekete geçirmeyi başardığını düşünüyorum. Gerek örgütsel yapısı içinde gerekse bu yapının dışında kalan oluşumlarla CHP’nin etkileşim içinde olduğunu görüyorum. Bu anlamda Yenişehir İlçe Örgütünün de elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını gözlüyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert, “evet biz CHP olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanında çok sayıda farklı siyasi düşünceden vatandaşlar da etkili bir çalışma sürdürüyor. CHP olarak bizler işin her aşamasında bu sorunun sadece CHP’nin sorunu olmadığını dile getirdik. Bu bir rejim sorunudur ve bunun için de toplumun her kesiminin sorunudur.” Dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert İle Referandum Üzerine
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.