Gaziler Yemekte Bir Araya Geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Gazi ve yakınları ile Şehit yakınları Kaymakam Suat Seyitoğlu’nun verdiği yemekte bir araya geldi.

   Yenişehir Kaymakamlığı tarafından Gazi ve yakınları onuruna verilen yemeğe, İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, daire amirleri,  siyasi parti temsilcileri, Yenişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hikmet Öztürk, Gaziler, eşleri ve şehit yakınları katıldı.

   Gaziler için düzenlenen yemekte ilk olarak, Kur’anı Kerim okundu. Ardından Yenişehir Belediyesi Ney kursu hocası Neyzen Veli Kenan Şimşek ve Hüma Hatun mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Şahin, ilahi ve kahramanlık türküleri seslendirdiler.

   2019 yılı Türkiye Ezan güzel okuma yarışması birincisi Hatuniye Camii müezzin kayyımı Nuri Baktemur hocanın okuduğu ezan ve kaside konukları duygulandırdı.

   Yemekte konuşan Yenişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hikmet Öztürk, “Bizler bu vatan uğruna düşünmeden her zaman canımızı vermeye hazırız. Bu güzel akşam yemeğini organize eden herkese derneğim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca derneğimizin kira sorununu halleden Belediye Başkanımız Davut Aydın’a da bu jestinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

   Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Davut Aydın’da, ‘Bugün gerçekten özel bir gün, bizim Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ayakta durmamızın temel unsurlarından biri olan gazilerimizin bugün gaziler günü, ben bu vesile ile tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum. Dernek başkanımızın konuşması beni utandırdı. Gaziler Derneğinin bize değil kimseye borcu olamaz. Bu nedenle biz görevimizi yaptık. Ben bu vesile ile bütün şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum’ diye konuştu.

   Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar’da yaptığı konuşmada, bütün gazilerin gaziler gününü kutlayarak, ‘Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum’ dedi.
   İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, “ Bugün önemli bir gün 19 Eylül Türkiye’de gaziler günü olarak kutlanıyor. Bizim kendi tarihimiz açısından gerçekten gazilik çok önemli ve kutsal bir makam, bu vesile ile rahmetli olan gazilerimize Allahtan rahmet diliyor. Yaşayanlara da Allahtan uzun ömürler diliyorum. Baş tacımız olan Gazilerimizin her zaman yanındayız sadece özel günlerde değil onların morallerini yüksek tutmak bizlerin görevidir. Bizlerde Kaymakamlık, Garnizon komutanlığımız ve belediyemiz ile birlikte gazilerimizi aileleri ile birlikte tebrik etmek maksadıyla akşam yemeğinde buluşmayı kutlamalardan sonra uygun gördük’  dedi.

   Gaziler onuruna verilen yemekte ayrıca Yenişehir Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Yenişehirli tüm gazilere birer plaket verdi.

   Bu arada yemeğe İnegöl’den katılan İnegöl muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’na gazilere yaptığı katkılardan dolayı bir çiçek takdim etti. Kaymakam Seyitoğlu’da aldığı bu çiçeği bir şehit annesine hediye etti.

  
   

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaziler Yemekte Bir Araya Geldi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.