Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yeni Binası Açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

hmhatun1
Yenişehir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışı geçen hafta düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in yanı sıra çok sayıda bürokrat ve daire amiri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Törende ilk konuşmayı Belediye Başkanı Süleyman Çelik yaptı. Konuşmasına önceki hafta Ankara’da gerçekleşen menfur terör saldırısını kınayarak başlayan Çelik, “Bir yandan bu hüznü yaşarken diğer yandan da bugün ilçemize yeni ve modern bir okul kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz.” Dedi.

3 farklı branşta, 24 adet derslik ve 6 adet atölye ile toplamda 14.000m² alanda kurulmuş olan, Yenişehir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımında emeği geçenlere katkıda bulunanlara teşekkür eden Çelik, konuşmasını “Gençliğe yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Hükümetimizin bu yönde gerçekleştirdiği çalışmalara baktığımızda 2002 yılından bu yana eğitime ayrılan bütçe yaklaşık % 710 artışla bu yıl 81 Milyar TL olmuştur.” Diye sürdürdü.
Başkan Çelik’in ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptıkları konuşmalarda yapılan hizmetin önemine değindiler.
Son olarak Bursa Valisi Münir Karaloğlu konuştu. Sadece okulları değil tüm kamu binalarında önemli tadilat yaptıklarını belirten Karaloğlu, Meslek liselerinin önemini anlattı. Eğitimdeki kaliteyi ileriye taşımak zorunda oldukların belirten Vali Karaloğlu, bunun nasıl başarılacağını anlattı ve ‘Biz meslek liselerine gözümüz gibi bakıyoruz. Bursa bir sanayi şehridir ve Bursa’nın meslek liselerine, ara insan gücüne ihtiyacı var. Onun için okullarımızın % 65’i meslek liseleridir.” Dedi.
Protokol üyeleri toplu olarak açılış kurdelesi kestikten daha sonra sınıflar ziyaret edildi. Sınıflarda, Vali Karaloğlu ile Milletvekili Hüseyin Şahin kız öğrencilerle bir süre sohbet etti. Son olarak okulun Gıda Ağırlama Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlar, misafirlere takdim edildi.
hmhatun2
Yenişehir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışının ardından protokol üyeleri, Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçerek, burada Fatih Projesi kapsamında, öğrencilere 150 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yeni Binası Açıldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.