İlköğretim Haftası Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018-2019 Eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası Süleymanpaşa İlkokulunda düzenlenen bir törenle kutlandı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kutlama programında ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Törende daha sonra konuşan Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, okulların açılmasının sıradan bir gün olarak görülebileceğini belirterek, ‘Ancak ilkokul birinci sınıfa başlayan bir öğrenci için bu gün çok önemli. Hayatı boyunca unutamayacağı bir gün olarak kalacaktır. Bu nedenle bu günlerin kıymetini bilin’ dedi.

Yenişehir’deki eğitim durumu ile ilgili bilgi de veren Musa Ayaz, ‘Yenişehir’de toplam 25 okulda 8500 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerin 1500’ü taşımalı sistem kapsamında taşınıyor. Subaşı Mahallesinde Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kendi binasına geçmesi ile bu okulumuzu 1. ve 2. Kademe özel eğitim okulu yaptık. Yenişehir’de toplam 75 özel eğitim öğrencimiz bulunuyor. Ayrıca şu an 600 öğretmenimiz bulunuyor’ dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’te konuşmasında, Yenişehir’e birçok yeni okul kazandırdıklarını belirterek, ‘Eğitime yaptığımız hiçbir yatırım yeterli değil. Şu an yapmamız gereken yeni bir Ana Okulu gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. TOKİ ile ortak bir ilkokul ve bir ana okulu yapımı için çalışıyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilçemize hayırlı olsun’ dedi.

   Veli okul birlikteliğinin önemine değinen Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da konuşmasında, ‘okulun, öğretmenlerin tek başına mücadelesi ile eğitimde başarıyı yakalayamayız. Bu nedenle velileri de eğitimin içine katmalıyız. Ülkemizin geleceği olan bu yavrularımıza en iyi eğitimi verebilmek için biz elimizden geleni yapıyoruz. Velilerimizi de eğitimin içine katabilmeliyiz’ diye konuştu.

Süleymanpaşa İlkokulu öğretmenlerinden Bircan Doğan ve öğrencilerden Irmak Aykol’un şiirlerinin ardından TOKİ Orhangazi Orta Okulu folklor ekibi bir gösteri yaptı.

Süleymanpaşa İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği takdiminin ardından öğrenciler çeşitli gösterilerde bulundular.

   Okul velilerinin mini konserinin ardındanYenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, 1. Sınıf öğrencilerine ilk dersi verdiler.

   Hatıra fotoğrafının çekinilmesinin ardından Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz öğrencilerle birlikte çiftetelli oynadı. Kutlamalar aşure ikramı ile son buldu. Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlköğretim Haftası Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.