Müdür atamalarına tepkiler sürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Eğitim Sen Yenişehir İlçe Temsilciliği, geçen hafta yapılan müdür atamalarına tepki gösterdi. Sendika üyesi öğretmenleri, “tetikçi “ olarak adlandırdıkları İlçe milli eğitim müdürü Musa Ayaz ve şube müdürleri hakkında Yenişehir savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle yapılan suç duyurusundan sonra yenişehir adliyezi önünde basın açıklaması yapan öğretmenler adına Türk Eğitim-Sen Yenişehir İlçe Temsilcisi Selahattin Gürses ve Türk-Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu konuştu ve  “Bursa’da 482 okul müdürünün 286 tanesi tetikçi yandaş çakma idareciler tarafından puanlamaya tabi tutularak müdürlük görevleri ellerinden alınmış resmen müdür soykırımı yaşanmıştır.” Dedi.

Açıklama şöyle:

Bursa’da Müdürler Soykırıma Uğramıştır!

Bilindiği üzere Bursa’da 482 okul müdürünün 286 tanesi tetikçi yandaş çakma idareciler tarafından puanlamaya tabi tutularak müdürlük görevleri ellerinden alınmış resmen müdür soykırımı yaşanmıştır.

28 Şubat’ın Tetikçi Müfettişleri Gitti, 21 Ağustos’un Tetikçi Müdürleri Geldi

286 arkadaşımıza yapılan zulüm zaten İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ve Şube Müdürlerinin birkaç ay önce görevlendirilmesiyle tasarlanmıştı. 28 Şubat’ın tetikçi müfettişleri gitti, 21 Ağustos’un tetikçi müdürleri geldi. Koltuk ve makam için kula kulluk yarışı yapan bu insanlarda azıcık şeref ve haysiyet varsa sokağa çıkmasınlar, aynaya bakmasınlar. Aylarca ağzını açmadan otursunlar döner koltuklarına; dönsünler, dursunlar.

Görevini Kötüye Kullananlar Hakkında Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda Bulunuyoruz

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri olan şüpheliler yapmış oldukları değerlendirmelerde sendikamız üyesi okul müdürlerine kasten düşük puan vererek ya da puan vermeyerek onları mağdur etmişler, hukuksuz ve hakkaniyetsiz puanlamalarla sendikamız üyesi okul müdürleri özellikle 75 puanın altında değerlendirilerek görev süreleri uzatılmamıştır.

Şüphelilerin sendikamız üyesi okul müdürlerine verdikleri düşük puanlar nedeniyle Bursa Merkez ve ilçeleri dahil toplam 124 okul müdürü üyemiz 75 puan altında kalmıştır. Okul Müdürü üyelerimizden sadece toplamda 26 kişi 75 puanın üzerinde değerlendirilerek yeniden görevlendirilecektir. Oysa siyasi iktidara yakınlığı artık malum olan ve bu durum gerek siyasi iktidar tarafından gerekse ilgili sendika tarafından hiç de inkar edilmeyen Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir Sen Bursa şubesi üyesi okul müdürlerinin ise neredeyse tamamına yakınına 75 puan ve üstünde puan verilmiştir. Eğitim Bir-Sen üyesi olup da 75 puanın altında kalan okul müdürlerinin birçoğu ise yakın bir tarihe kadar sendikamız üyesi olan fakat kendilerine yeniden görev verileceği vaadiyle sendikamızdan istifa ettirilerek 2-3 ay önce kendi sendikalarına üye yaptıkları kişilerden oluşmaktadır. İlçemiz özeline baktığımızda ise Eğitim-Bir Sendikası üyesi olup ta baraj altında kalan kişinin eski bir Aktif-Senli olduğu görülecektir. Ayrıca Sendikamız üyesi 2 okul müdürümüz barajı geçmiş ancak barajı geçenler içerisinde son iki sıraya konulmuşlardır. Bu kişileri saymazsak Eğitim Bir-Sen üyesi olan tüm okul müdürleri, şüpheli ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin kendilerine bol keseden verdikleri puanlarla konumlarını muhafaza etmişler ve müdürlükle tekrar ödüllendirilmişlerdir. Yandaşlığın en bariz örneği Subaşı İlkokulu Müdürü Recep TÜRK Görev yerinde olduğu son 2 yılda norm fazlası olup evinde istirahat etmesine rağmen 87,79 puan alarak adeta evde güzel dinlendin al sana puan denmiştir.

Barajı geçen ve geçemeyen okul müdürlerinin aldıkları puanlar aşağıda görüleceği üzere herşeyi bütün çıplaklığıyla göstermektedir.

1-Musa AYAZ 96,67( Vekaleten İlçe Milli Eğitim Müdürü, Koyunhisar Köyü İlkokulu Müdürü)EĞİTİM BİRSEN

2-Hüseyin ACET 92,07 ( Aydoğdubey İlkokulu Müdürü)                                EĞİTİM BİRSEN

3-Necati ÖZKAN 91,5 (Tahirağa İlköğretim Okulu Müdürü)                         EĞİTİM BİRSEN

4-İsmail GÜZEL 90,65(Halk Eğitim Merkezi Müdürü)                                       EĞİTİM BİRSEN

5-Ahmet KAYA90,5(Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi)                           EĞİTİM BİRSEN

6-Hüseyin YAŞAR 88,5(100.Yıl İlkokulu Müdürü)                                             EĞİTİM BİRSEN

7-Recep TÜRK 87,79(Subaşı İlkokulu Müdürü)                                                 EĞİTİM BİRSEN

8-Ali Rıza KÖSE 87,72(Söylemiş İlkokulu Müdürü )                                         EĞİTİM BİRSEN

9-Mehmet ŞAHİN 87,25(İlhan Oğuz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü)         EĞİTİM BİRSEN

10-Ali SOYDOĞAN 86,5(Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Müdürü)                   EĞİTİM BİRSEN

11-Aşır OVALI 84,75(Müyesser İbrahim Sünnetçioğlu Müdürü)                TÜRK-EĞİTİM SEN

12-Mesut DEMİRAY 82,00(Yenişehir Mes. ve Tek. Anadolu Lis.Müd)      EĞİTİM BİRSEN

13-Kenan TETİK 81,63   (Koç Ortaokulu Müdürü)                                            TÜRK EĞİTİM-SEN

14-Kamil SOYLU 73,96    (Akçeşme İlkokulu Müdürü)                                   TÜRK EĞİTİM-SEN

15-Kamil DAĞLI 70,00 (TOKİ Orhangazi Ortaokulu Müdürü)                 EĞİTİMBİRSEN(AKTİFSENeskiÜyesi)

16-Coşkun KARACA 59,00 Osmangazi En.Mes.Lisesi Müdürü     SENDİKASIZ ( TÜRK EĞİTİMSENeski üyesi)

Sendikamız üyesi olan yada daha önce sendikamız üyesi olan okul müdürlerine ise çok açık bir şekilde,  göstere göstere ve alenen bir kıyım yapılmıştır.

Şüpheliler bu eylemleri ile başta Anayasa olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu , Milli Eğitim Temel Kanunu , Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ve ilgili mevzuatı çiğnemişlerdir. Şüpheli İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin eylemleri 5237 sayılı yasanın 122. Maddesinde tanımlanan Nefret ve Ayrımcılık suçu ile yine 257. Maddede tanımlanan Görevi Kötüye Kullanma Suçunu oluşturmaktadır.

Mücadele Ede Ede Büyüyeceğiz!

Neticede bu yaptıklarınız önce vatandaştan sonra sizden çıkacak. Kestiğiniz o eğitim dalında Bursa’da ki herkes vardı. Sorumluluk sizindir; olanların da olacakların da. Tek tek davalar açacağız. Genel Merkez nezdinde Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Zaten bugünlerde Türkiye genelinde eş zamanlı eylemler sürüyor. Biz de ilçe ilçe eylemler yapıyoruz. Baskılarınız taktikleriniz bize vız gelir; inatla mücadele ede ede büyüyeceğiz, doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. Eğitimle ilgili her toplantıda bu işin hesabı sorulacaktır. Paspas ettiğiniz İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürlerinize öğretmeninden velisine kadar herkes demokratik tepkisini gösterecektir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Müdür atamalarına tepkiler sürüyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.