Onur Cingil Sahte Üye Skandalının Peşini Bırakmıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehirli Av. Onur Cingil, AKP’nin Sahte Üye skandalının peşini bırakmıyor. Konuyla ilgili olarak Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na müşteki sıfatı ile suç duyurusunda bulunan Cingil ’in ısrarlı hak arayışı sonuç verdi ve Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Bilindiği gibi geçen yılın Kasım ayında, AKP’nin Türkiye çapında 70.000’den fazla CHP üyesini Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olarak ve de “sahte belge” tanzim ederek üye yapması ile “Sahte Üye Skandalı” patlak vermişti. Tıpkı bugünlerde, yolsuzluk ve rüşvet skandalı ile çalkalanan iktidar partisi o dönemde de Sahte Üye Skandalı ile gündeme gelmişti.

Konunun ayrıntılarıyla ilgili gazetemizin soruların cevaplandıran Cingil; “Her ne kadar, organize bir suç eylemi olarak bu işlemler Genel Merkezden İlçe Başkanlıklarına kadar yapılmış olsa da ve yaptığım suç duyurusu da AKP Genel Başkanlığı ve Yetkilileri (Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere) ile AKP Yenişehir İlçe Başkanlığı ve Yetkilileri aleyhinde olmasına ve konu ile ilgili olarak, birçok emsal karar mevcut olmakla gerek Türk Ceza Kanunu’na gerekse de Siyasi Partiler Kanunu’na göre İlçe Başkanı, İlçe Yöneticileri ve Genel Merkez Yetkilileri anılan konu ile ilgili olarak sorumlu olmasına karşın, Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame sadece AKP İlçe Başkanlığı tarafından üye kayıtlarını yaptığı bildirilen bir yönetici adına tanzim edilmiştir.” Dedi.

Yaptığı açıklamada, “Siyasi Partiler Kanunu’na göre, seçme ve seçilme ehliyetine sahip bir vatandaşın “kendi iradesi ile” bir siyasi partiye başvurusu üzerine, İlçe Başkanlığı’nca 3 nüsha olarak tanzim edilen üyelik formu ile üye olmak isteyen vatandaşın kişisel bilgileri ve ıslak imzası çerçevesinde üyelik işlemleri yapılabilmektedir. Bu nüshalardan biri İl/İlçe Başkanlığı’nda kalmakta, biri Parti Genel Merkezine, bir diğeri ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmektedir. Buna göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayı ile vatandaşın üye kaydı gerçekleştirilmektedir.” Diyen Cingil, kendi üyeliğinin Yenişehir AKP İlçe Başkanlığı’nın 04.04.2007 tarihli Yönetim Kurulu toplantısına ilişkin karar defterinde toplam 147 kişiyi, isimleri ve karar defterinin ilgili sayfasında onay veren imzaları olan İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerince imza altına alarak kaydedildiğini belirtti.

Cingil ‘in açıklaması şöyle:

Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olarak, iddiaya göre “ortada bir üyelik formu olmaksızın” ya da var olan üyelik formları Türk Ceza Kanunu’na aykırı olarak yok edilerek üyelik Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilemeyeceğinden, buradan da anlaşılacağı üzere, adıma üyelik formu tanzim edilmiş ve hatta imzam da büyük bir olasılıkla şahsım adına atılmıştır. Konuya ilişkin 18 Yönetim Kurulu üyesinin imzası bulunan Karar Defteri sureti elimdedir. Fakat üyelik formu ört bas edilmiştir. Yine resmi belgede sahtecilik ve suç delillerinin yok edilmesine ilişkin de suç duyurusunda bulunulmuştur.

Buna göre, kanaatimce Cumhuriyet Savcısı tarafından açılan kamu davası atılısuçlar ve sanıklar açısından eksiktir. Bu sebeple, kabul edilen iddianame ile açılan kamu davasına ilişkin dosyaya vereceğim dilekçe ile ve de şu an dosyada mevcut sanık dışında sorumlu olan fakat davaya dahil edilmeyen diğer kişilerle ilgili yeniden suç duyurusunda bulunacağım. Yine konu ile ilgili olarak sembolik bir miktar ile tazminat davasını da en kısa zamanda açacağım.

Herkes görmektedir ki, artık, mızrak çuvala sığmamaktadır. Savcılık dosyasına da giren belgeler sahte üye kaydını açıkça ispat etmektedir. Bu sebeple, davanın görüleceği 12 Şubat 2014 tarihinde saat: 09.50’de her türlü sahteciliğe, hukuka aykırı fiillere karşı olan duyarlı Yenişehir Halkını duruşmayı izlemeye bekliyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Onur Cingil Sahte Üye Skandalının Peşini Bırakmıyor!

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.