Yenişehir CHP’de olağanüstü kongre süreci başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir CHP’de delegeler tarafından başlatılan ve 15 gündür devam eden olağanüstü kongre sürecinde sona gelindi. Edinilen bilgilere göre 78 imza CHP il ve İlçe Başkanlıklarına ulaştırıldı.

CHP Yenişehir İlçe yönetiminden 7 asil, 7 yedek yönetim kurulu üyesinin istifasıyla başlayan ve olağanüstü kongre noktasına gelen süreç tamamlanırken aylardır devam eden süreçle ilgili oluşturulan çeşitli söylentiler boşa çıktı.

Toplanan imzaların yetersiz olduğu ve genel kurula gitme çabalarının olumsuz sonuçlandığı iddialarına CHP tüzüğü ne diyor? Olağanüstü kongre için ne gerekiyor?

Bu sorunun cevabı CHP tüzüğünde net bir şekilde yer alıyor.

“Delegelerin tam sayısının beşte birinin, on beş günlük süre içinde noterden onaylı imzalarıyla yaptıkları başvurular üzerine olağanüstü kongre, yönetim kurulunca toplantıya çağrılır. Toplantı çağrısı yapılmadığı takdirde, üst yönetim kurulu olağanüstü kongrenin toplanmasını ve yapılmasını sağlar.”

Sorunun cevabı CHP tüzüğünde açık bir şekilde belirtilmiş. Buna göre, Yenişehir CHP İlçe Teşkilatında olağanüstü kongre yapmak için 146 delegeden 30 tanesinin talepte bulunması yetiyor.

Konuyla ilgili konuşan delegeler, “Tüzüğümüzde hal böyleyken ve Yenişehir’de 78 olan imza sayısının yine bir bilgisizlik sonucu 66 olarak ilan etmek ve sonra da kongrenin yapılmayacağını duyurmak, tüzüğü bilmemek ya da umursamamaktır” diyor.

Bundan sonra ne olacak?

Yenişehir CHP yönetimi en kısa sürede olağanüstü kongre kararı alacak ve kongreyi yapacak. Yapmaması halinde ise üst yönetim yani İl teşkilatı Yenişehir CHP’de olağanüstü kongrenin yapılmasını sağlayacak. Tüm bu işlemler yine CHP tüzüğüne göre toplam 45 gün içerisinde tamamlanacak.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir CHP’de olağanüstü kongre süreci başladı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.