Yenişehir’de festival ve kurtuluş coşkusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de, Yunan İşgalinden Kurtuluşun 100. Yıldönümü ve hasat coşkusu, geleneksel Altın Biber Festivaliyle bir arada yaşanıyor.

Etkinlikler önceki akşam Hatuniye Camii'nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ilçemizde ve ülkemizde şehit düşenler için Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı.

Dün Heykel Meydanı'ndan Derviş Eroğlu Bulvarı'na doğru festival yürüyüşü biber stantlarının açılışı yapıldı. Atlı ve okçuluk gösterileriyle halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından Muazzez Ersoy Yenişehirli hayranlarıyla buluştu. Dünkü etkinlik ve Muazzez Ersoy konseri yoğun ilgi gördü.

Bugün ise (5 Eylül Pazartesi) Belediye Su Deposu Kır Düğün Salonu'nda toplu sünnet şöleni var. Saat 19.30'da Derviş Eroğlu Bulvarı'nda halk oyunları gösterileri yapılacak. Akşam saat 21.00'da ise Kıraç, Yenişehirli hayranları için sahneye çıkacak.

Bu yıl dolu dolu bir festival programı hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, "Yenişehir Belediyesi olarak, festival programı kapsamında ünlü sanatçılardan Muazzez Ersoy’u dün akşam Yenişehirlilerle buluşturduk. Kıraç’ı bu akşam, Eypio ve Irmak Arıcı'yı ise 6 Eylül’deki konserlerle ilçe halkımızla buluşturacağız" dedi.

Başkan Aydın şunları kaydetti: "6 Eylül 2022 Salı günü ise programa; Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle ilçe kaymakamlığımızda düzenlenecek tebriklerin kabulü ile başlayacağız. Ardından kurtuluşun eski belediye meydanımızda canlandırılmasını yapacağız. Festival programının kapanışını ise aynı gün yine Derviş Eroğlu Bulvarı’ndaki Eypio ve Irmak Arıcı konseriyle gerçekleştireceğiz."

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de festival ve kurtuluş coşkusu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.