Yenişehir’e vefa borcum

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İmam Hatip Lisesi’ne hayırsever iş adamı Yusuf Ateş tarafından yaptırılan ek bina ve pansiyon geçen hafta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açıldı. Ateş, “Doğduğum büyüdüğüm ve bu okulda okuduğum Yenişehir’e bir vefa borcu olarak böyle bir karar verdim.  Okulumuz hayırlı olsun” dedi.

3 bin 100 metrekare alana inşa edilen ve 12 derslikle birlikte modern teknoloji sistemleri ile donatılmış çalışma salonlarından oluşan ek binanın yanı sıra, 72 yatak kapasiteli yatılı pansiyonun yapımı tamamlandı. Bir yıl gibi bir sürede inşa edilen Yenişehir İmam Hatip Lisesi’ne, okulun yapımını üstlenen Yenişehirli iş adamı Yusuf Ateş’in ismi verildi.

Ateş törende yaptığı konuşmada, “Zenginliğimiz ve umudumuz olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için onlara örnek aldığımız ülkelerdeki imkanları ve kaliteli eğitim fırsatını sunmamız lazım” diyen Mayfi Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ateş, “Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir görev üstlenen iş dünyasının temsilcilerinden biri olarak, ben de üzerime düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmek istedim. Doğduğum büyüdüğüm ve bu okulda okuduğum Yenişehir’e bir vefa borcu olarak böyle bir karar verdim.  Okulumuz hayırlı olsun” dedi.

Açılış törenine Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’in yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yenişehir Belediye Meclisi Üyelerimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl ve İlçe Teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanımız Süleyman Çelik “İmam Hatip Liseleri; Bizim için büyük bir sevgidir, sevdadır, servettir. İmam Hatip Liseleri; Milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde, kalkınmasına vesile olacak nesiller yetiştirmektedir. İşte bu gerçekler doğrultusunda; bu sevgi ve sevda ile yola çıkmış olan Yusuf Ateş kardeşime en kalbi duygularımla, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi

Çelik’in ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ise “Büyükşehir olarak milli eğitime verdiğimiz destek artarak devam edecektir. Hayırsever işadamlarımızın da eğitime katkıları sürüyor. Yenişehirli işadamımız Yusuf Ateş’e de şükranlarımı sunuyorum. Yenişehir hızla gelişip kalkınıyor. Bundan sonra da daha fazla gelişip kalkınması için Büyükşehir olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi. Recep Altepe’nin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekilleri adına bir konuşma yapan Milletvekili Bedrettin Yıldırım hayırsever işadamı Yusuf Ateş’e teşekkür ederek sıkıntısız bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu.

Törende daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun kısa konuşmasının ardından Yusuf Ateş Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yapmak üzere Yenişehir’e gelen Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç da konuşmasında hayırsever işadamı Yusuf Ateş’i tebrik etti. Arınç konuşmasında milli eğitim bütçesinin savunma bakanlığı bütçesinden üç kat daha fazla olduğunu belirtti ve eğitime verdikleri önemi anlattı. Konuşmasında gençlere önemli mesajlar veren Arınç, Teknoloji ile birlikte zararlı alışkanlıkların artığını, Şu an bir bonzai felaketi ile karşı karşıya olunduğunu söyledi ve tüm velileri uyardı. Hükümet olarak bu hafta Bakanlar kurulunda uyuşturucu ile mücadele de yeni bir eylem planı açıklayacaklarını belirten Arınç, “Alkol eğer 13-14 yaşındaki lise öğrencisinin eline düştüyse bu beni çok üzdü. Bu benim hiç hoşuma gitmedi. Bu çocuklar ileride sizin elinizden tutmaz. Çocuklarımız Davutoğlu gibi olacak. Bir köyden çıkacak. Kendisini yetiştirmiş, kitaplar yazmış, yurt dışında öğretim görevlisi olmuş şu an Başbakan olmuş. Yenişehir, Yusuf Ateş İHL’den de nice başbakanlar, Milletvekilleri, işadamları çıksın istiyorum” dedi.

Programın sonunda Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’a, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na ve Hayırsever işadamı Yusuf Ateş’e birer plaket verildi. Plaket töreninin ardından ise okulun açılışı yapılarak protokol eşliğinde sınıflar gezildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’e vefa borcum

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.