Yokop Sporcuları tarih gezisinde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

71 YOKOP sporcusu, İstanbul gezisinde bir araya geldi. Geçen hafta gerçekleştirilen gezide sporcuların ilk adresi Sporcular, Panorama 1453 Müzesi oldu. Milli duygu ve düşüncelerin güçlenmesi, pekiştirilmesi, toplumda birlik ve beraberliğin önemi, toplu organizasyonlarla insanlarla buluşma ve kaynaşma, toplulukla beraber hareket edebilme ve yardımlaşma olgularının ve duygularının pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen geziden sporcular memnun ayrıldı.

Sporcular,  İstanbul’un Fethinin panoramik bir şekilde anlatıldığı müzeyi gezdikten sonra, Sultanahmet Meydanı’na geçti ve burada Sultanahmet Camii ziyaret edildi. Sporcular gerek Sultanahmet Camii gerekse Osmanlı Devletinin ve İslam dininin muhteşem mimari örneklerinden etkilendi.

Sporcuların öğleden sonraki ziyaretleri Topkapı Sarayı Müzesi ile başladı.  Topkapı Sarayı Osmanlı Devletinin yönetim mekanizmasının bulunduğu yer olmasından dolayı öğrenciler tarihlerini yerinde görüp, saray yönetiminin yaşadığı selamlık bölümünü, saray odalarını, silah, elbise ve değerli eşyaların sergilendiği bölümleri, kutsal emanetler müzesini gezdiler. Sadece kitaplarda ve resimlerde gördükleri yerlerin bizzat içinde bulunmalarının heyecanı ile bol bol resim çektirip, okullarında kitap üzerinde gördükleri tarih bilgilerini yenilediler. İstanbul gezisinin, dersleri açısından da yararlı olduğunu belirten öğrenciler, Yenişehir emniyet teşkilatına teşekkür ettiler ve benzer gezilerin tekrarını istediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yokop Sporcuları tarih gezisinde

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.